Kaynama Noktasına Etki Eden Faktörler

Kaynama Noktasına Etki Eden Faktörler1-) Açık hava basıncına bağlıdır. Açık hava basıncının yüksek olduğu yerlerde kaynama noktası yüksek, düşük olduğu yerlerde kaynama noktası düşüktür.2-) Maddenin saflık derecesine...

Başlatan: aLi - Güncelleme: 30 Ekim 2021, 20:04:30 - Gösterim: 1,007

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kaynama Noktasına Etki Eden Faktörler

Kaynama Noktasına Etki Eden Faktörler


1-) Açık hava basıncına bağlıdır. Açık hava basıncının yüksek olduğu yerlerde kaynama noktası yüksek, düşük olduğu yerlerde kaynama noktası düşüktür.

2-) Maddenin saflık derecesine bağldır. İçerisinde yabancı tanecik bulunduran maddelerin buhar basınçları düşük kaynama noktaları yüksektir.

Not: Buhar basıncı sıcaklığa saflığa ve sıvının cinsine bağlıdır. Sıvının kütlesine ve hacmine bağlı değildir.

3-) Maddeyi oluşturan moleküllerin moleküller arası çekim kuvvetlerine bağlıdır. Moleküler arası çekim kuvvetleri büyük olan maddelerin kaynama noktaları büyük küçük olan maddelerin ise küçüktür.

 

Benzer Konular (5)

4752
Vücudumuzdaki Atık Proteini İfade Eden 'Üre' Aslında Nedir ?

Başlatan Maui


Yanıtlar: 0
Gösterim: 257

6483

Yanıtlar: 0
Gösterim: 584

7246

Yanıtlar: 0
Gösterim: 66

5908
Leke Çıkarma Etkili Yöntemler ve İpuçlar

Başlatan Luna


Yanıtlar: 0
Gösterim: 560

4695
Protein Eksikliği Sizi Nasıl Etkiler?

Başlatan Maui


Yanıtlar: 0
Gösterim: 434

Clicky