Buzdolabında Saklanmaması Gereken Yiyecekler

Yiyecek ve içecekleri bozulmasınlar diye buzdolabında saklarız. Buzdolabında bozulmayacağını ve güvende olduğunu düşündüğümüz besinler aslında sağlığınız için ciddi tehlike oluşturabilir. Çünkü bazı besinleri asla...

Başlatan: Luna - Güncelleme: 02 Ağustos 2023, 21:05:08 - Gösterim: 156

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

02 Ağustos 2023, 21:05:08 Son düzenlenme: 19 Nisan 2024, 23:47:30 Kerem
Buzdolabında Saklanmaması Gereken Yiyecekler


Yiyecek ve içecekleri bozulmasınlar diye buzdolabında saklarız. Buzdolabında bozulmayacağını ve güvende olduğunu düşündüğümüz besinler aslında sağlığınız için ciddi tehlike oluşturabilir. Çünkü bazı besinleri asla buzdolabında saklamamak gerekiyor. Buzdolabına koyulduğunda bakteri üreten bu besinler tekrar tüketildiğinde vücudu adeta zehirliyor. İşte asla buzdolabına koymamanız gereken o yiyecekler...
Vücut sağlığınızı koruyabilmeniz için dengeli ve sağlıklı beslenmeniz gerekir. Ancak tükettiğiniz her besinin saklama koşullarına da çok dikkat etmeniz gerekir.



Çünkü bazı besinler var ki onları asla buzdolabına koymamanız gerekiyor. Bu besinler buzdolabında saklandığında vücut için tehlikeli olabiliyor, hastalıkların sebebi olabiliyor. İşte o besinlerden bazıları...

DENİZ ÜRÜNLERİ

Deniz ürünleri, yeni ve doğru yöntemle piştiğinde bir sağlık deposu olsa da ısıtılan bir deniz ürünü, oldukça tehlikeli olabilir. Örneğin; tadını ve dokusunu kaybedebilir.

Ayrıca pişmiş deniz ürünlerini dört günden daha uzun süre muhafaza etmek, bakteri üreme sürecini tetikler ve oldukça riskli bir enfeksiyon sürecini başlatabilir. Üstelik deniz ürünleri, oda sıcaklığında iki saatten daha uzun süre bekletilmemelidir.

MANTAR
Mantarlardaki protein, uygun şekilde depolanamadığında içeriğindeki mikroorganizmalar tarafından tehlikeye girebilir.

Ayrıca mantarlar, oldukça çabuk bozulan bir türdür. Bu nedenle yeniden ısıtmaya fırsat vermeden pişirdikten sonra tek seferde tüketmek çok daha güvenlidir.

PATATES
Severek tüketilen ve lezzetine doyum olmayan patatesler de buzdolabında saklandığında adeta zehir saçıyor.

Buzdolabında bir günde fazla kalan patates bozulur fakat görüntüsü aynı kaldığında fark edemeyiz. Ancak pişirilen patates bağırsak hastalıklarının yaşanmasına sebebiyet verebilir.

DOMATES
Yıllardır herkesin yanlış bildiği bilgilerden biri domatesin bozulmaması için buzdolabına konulması gerektiğidir.

Aslında domates buzdolabına konulunca organik yapısı soğuk havadan dolayı bozulur. Kabukları kırışan domates bakteri oluşturmaya başlar ve tüketilen bu domatesler sindirim hastalıklarına neden olur.

KAHVE
Kahveyi buzdolabında muhafaza etmek son derece yanlış. Severek tüketilen kahve buzdolabında girdiğinde zamanla tadında bozulmalar meydana geliyor. Buzdolabının soğuk ve nemi kahvenin hem lezzetini hem de görüntüsünü bozar.

SARIMSAK
Sarımsak vücut için adeta bir şifa kaynağıdır. Antibakteriyel etkiye sahip sarımsak sadece 2 gün boyunca buzdolabında kaldığında bakteri üretir.

Bakteri üreten sarımsak vücudunuzu zehirleyebilir.

PİZZA
En lezzetli seçeneklerden biri olan pizza, ertesi güne kaldığında ve soğuduğunda da lezzetinden bir şey kaybetmese de oldukça tehlikeli olabilir.

Örneğin; gıda kaynaklı hastalıkları önlemek için pizzayı tezgahta iki saatten fazla bekletmemek gerekir.
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Benzer Konular (5)

Clicky