Merhaba, web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize üye olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.

Reklam içerikli konu paylaşımının tamamen yasak olduğunu ve reklam içerikli bir paylaşım yaparsanız forumdan yasaklanarak mesajınızın silineceğini hatırlatmak isteriz. Sizin emeklerinize, bizimde zamanımıza yazık. :)

Yoğurtlu Limonlu Kek Tarifi

Malzemeler1,5 su bardağı tam buğday unu2 tatlı kaşığı kabartma tozu¼ tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı hindistancevizi şekeri1 limon kabuğu rendesiYarım su bardağı az yağlı yoğurt¼ su bardağı az yağlı süt¼ su bardağı...

Başlatan Asrevya, 23 Ocak 2023, 00:41:33

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

23 Ocak 2023, 00:41:33 Son düzenlenme: 23 Ocak 2023, 08:37:29 Kerem
Yoğurtlu Limonlu Kek Tarifi




Malzemeler

1,5 su bardağı tam buğday unu
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
¼ tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı hindistancevizi şekeri
1 limon kabuğu rendesi
Yarım su bardağı az yağlı yoğurt
¼ su bardağı az yağlı süt
¼ su bardağı sızma zeytinyağı
Yarım tatlı kaşığı vanilya özü
2 büyük boy yumurtanın beyazı
1 büyük boy yumurta

Hazırlanışı

Fırını 175 dereceye ayarlayın önceden ısıtın.
Kek kalıbını tabanı ve kenarlarını biraz yağlayın.
Orta büyüklükte bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştın.
Başka bir kapta hindistancevizi şekeri, limon kabuğunu bir araya getirin parmaklarınızla biraz bastırarak birbirine yedirmeye çalışın.
Yoğurt, süt, zeytinyağı, vanilya özü, yumurta beyazları ve 1 bütün yumurtayı homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
Toz halindeki un karışımını sıvı karışıma yavaş yavaş ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Elde ettiğiniz kek hamurunu yağladığınız kek kalıbına dökün.
Yaklaşık 50 dakika pişirin. Kekin piştiğini ortasına batıracağınız kürdan ile anlayabilirsiniz. Kürdan kekin ortasına batırılıp çıkarıldığında temiz halde çıkıyorsa kekin piştiği anlamına gelir. Kürdana yapışkan cıvık bir hamur varsa pişirmeye devam edin.
Fırından aldığınız keki bir tel üzerinde 5 dakika dinlendirin. Ardından kalıptan çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Değeri Değere Değen Kavrar...

Benzer Konular (5)