Banduma yemegi tarifi

otuzbes cm çapında dort konut yufkası iki tavuk göğüs eti bir kâse tavuk suyuDövülmüş ceviz içiBanduma Nasıl YapılırTavuk etini haşlayıp suyunu ayırın. Tavuk etlerini ufak kesimlere ayırın. Yufkaları sekiz kesime kesin. Uzun...

Başlatan Luna, 24 Haziran 2022, 22:56:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Banduma yemegi tarifi



otuzbes cm çapında dort konut yufkası iki tavuk göğüs eti bir kâse tavuk suyuDövülmüş ceviz içi
Banduma Nasıl Yapılır
Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın. Tavuk etlerini ufak kesimlere ayırın. Yufkaları sekiz kesime kesin. Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği üzere sarın. Materyal bitinceye kadar süreci sürdürün.

Tereyağını eritin. Tavuk suyunu kaynatın. Yufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek halde servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tereyağı gezdirip dövülmüş ceviz içi serpin. İkinci sırayı da birebir formda hazırlayın. En üste gelen yufkaları taç formunda yerleştirip haşlama suyundan bir kepçe gezdirin. Kalan tavuk etlerini üzerlerine yerleştirin. Ceviz içi serpip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Görüntü olarak çok sade bir yemeğe benziyor ama denemeden bişey diyemem.


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Alıntı yapılan: Kerem - 26 Haziran 2022, 08:40:49Görüntü olarak çok sade bir yemeğe benziyor ama denemeden bişey diyemem.
Bende diyemem cunku bende denemedim :) Antalyaya gelince belki denerim burda paylasirim..
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Bir tarif daha buldum bu bambaşka bişey sanırım. Ama görüntüsü ilgimi çekmedi değil. 🤤
Alıntı Yap[IMG alt="Banduma tarifi"]https://i4.hurimg.com/i/hurriyet/75/750x422/60e5b689c03c0e49d0cb1545.jpg[/img]
[SIZE=22px]Kastamonu mutfağının geleneksel yemeklerinden biri olan banduma, hamur parçalarının hindi suyuna bandırılmasıyla hazırlanıyor. Bu lezzetli yemeği evinizde de hazırlayarak sofralarınızı süsleyebilirsiniz. Eğer denemek isterseniz, banduma tarifi, yapılış aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden aifyet olsun...[/SIZE]

[SIZE=22px]Yapımı için malzemeler[/SIZE]
  • 1 kilogram böreklik un
  • Yarım hindi
  • 50 gram tereyağı
  • 150 gram ceviz içi
  • Tuz
[SIZE=22px]Banduma tarifi Nasıl yapılır?[/SIZE]

Hindiyi haşlayın ve suyunu bir kenara alın.

Un, su ve tuzu yoğurun.

Elde edilen hamurdan bezeler alın ve yufka haline getirin ve pişirin.

Ceviz içini ufalayın.

Tereyağını bir tavada eritip kızdırın ve ceviz içinin üzerine dökün.

Pişirilen yufkaları rulo şeklinde kesin ve ayırdığınız hindi suyunu batırıp tepsiye dizin.

Yufkaların üzerine ceviz içi ve hindi etlerini serpiştirin.

Kalan hindi suyunu da hamurların üzerine gezdirip yemeği ocakta altı kızarana kadar pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra da üzerine tereyağınız gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Alıntı yapılan: Kerem - 30 Haziran 2022, 01:33:46Bir tarif daha buldum bu bambaşka bişey sanırım. Ama görüntüsü ilgimi çekmedi değil. 🤤
Çayla süper gider gibi bir görüntüsü var ' patatesli içi şöyle börekimsi..  :alkis:

Sanirim bu banduma yemegi yoresel olarak farklilik gosteriyor... Ben kendi buldugum tarifi deneyecegim.. Bu ilgimi cekmedi acikcasi.
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
Lütfen aşağıdaki alana " forumsever " yazınız.:

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın

Benzer Konular (5)

3941

Yanıtlar: 0
Gösterim: 42

692

Yanıtlar: 1
Gösterim: 420