Ekmekler Banılsın: Karadeniz Mıhlama Tarifi

Lezzetini gerçek Trabzon peyniri ve ince mısır unundan alan mıhlama, (muhlama diye de bilinir, Trabzon tarafında kuymak ismiyle yapılır) Karadeniz'e gitme sebebiniz olmasın.Doğru ürünleri bulduktan sonra ve tarifi de doğru bir şekilde...

Başlatan Gül34, 12 Temmuz 2021, 00:49:07

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ekmekler Banılsın: Karadeniz Mıhlama Tarifi


    Yemek.com
    Lezzetini gerçek Trabzon peyniri ve ince mısır unundan alan mıhlama, (muhlama diye de bilinir, Trabzon tarafında kuymak ismiyle yapılır) Karadeniz'e gitme sebebiniz olmasın.
    Doğru ürünleri bulduktan sonra ve tarifi de doğru bir şekilde uyguladıktan sonra evde de mıhlama ya da diğer adıyla kuymak hazırlayıp, kahvaltı sofranızı şölene çevirebilirsiniz. Ekmekler kesilsin, çay demlensin.
     
     

    Devamını Oku

    KAÇ
    KİŞİLİK
    4 kişilik
    HAZIRLAMA
    SÜRESİ
    20 dakika
    PİŞİRME
    SÜRESİ
    20 dakika
    Malzemeler
    • 2 yemek kaşığı
    tereyağı[/li]
    [li]2 yemek kaşığı[/li][/list]
    mısır unu[/li]
    [li]1 su bardağı[/li][/list]
    su
    • 1 su bardağı
    trabzon peyniri[/list]
    Püf Noktası
    İnce çekilmiş ve taze mısır unu yanı sıra kazeini (süt köpüğü) alınmış sade yağ olarak da bilinen tereyağı kullanmanız mıhlamanın tadını arttıracaktır.
    Pişirme Önerisi
    Su yerine süt kullanmayı tercih edebilirsiniz.Trabzon peyniri yerine eriyebilen çeçil peyniri de kullanabilirsiniz.
    Nasıl Yapılır?
    • Tereyağını sahana aktarın. Kısık ateşte fokurdayana kadar eritin.
      muhlama1
    • Azar azar mısır unu ekleyip, tahta bir kaşıkla mısır ununu kavurmaya başlayın.
      muhlama2
    • Mısır unu renk aldığında suyu ilave edin.
    • Kaynayan suda şişen mısır ununa tel tel ayırdığınız Trabzon peynirini katıp, karıştırın.
      muhlama3
    • Mıhlamayı aralarda karıştırarak kısık ateşte pişirin. Tereyağı üzerine çıkıp, renk aldığında ocaktan aldığınız mıhlamayı bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
      mihlama-tarifi-yeni
    Servis Önerisi
    Tereyağının donmaması için sıcak sıcak bekletmeden servis edin.
    İki satırlık adamları musallat ettik ömrümüze bundandır böyle dibe vuruşumuz