Enginarlı Pilav Tarifi

- 6 adet çanak enginar.- 4 adet beybi enginar.- 3 su bardağı pirinç.- 1 demet taze soğan.- 1 adet kuru soğan.- 1 demet dereotu.- 2 yemek kaşığı tereyağ.- yarım çay bardağı sıvı yağ.- 1 tatlı kaşığı tuz.- 1 çay kaşığı toz...

Başlatan mavizehir, 29 Temmuz 2022, 22:28:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

29 Temmuz 2022, 22:28:24 Son düzenlenme: 29 Temmuz 2022, 22:35:17 Kerem

Enginarlı Pilav Tarifi




- 6 adet çanak enginar.
- 4 adet beybi enginar.
- 3 su bardağı pirinç.
- 1 demet taze soğan.
- 1 adet kuru soğan.
- 1 demet dereotu.
- 2 yemek kaşığı tereyağ.
- yarım çay bardağı sıvı yağ.
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 1 çay kaşığı toz şeker.




Enginarlar sadece çanak kısmı kalacak şekilde ayıklanır. Tuz atılıp limon sıkılan bol suda haşlanır.
Tencereye tereyağı ve sıvı yağ konur. Eriyince doğranan soğan eklenir. Rengi dönünce ıslatılıp yıkanan pirinçler ilave edilir. Küçük küçük doğranan taze soğanlar ve haşlanıp kuşbaşı doğranan enginarlar katılır. Tuz ve toz şeker atılır. Enginarların haşlama suyu eklenir. Pişmesine yakın doğranan dereotları katılıp demlenmeye bırakılır.
Enginarlı pilavınız demini alınca sunuma hazırdır.
Afiyet Olsun...

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
Lütfen aşağıdaki alana " forumsever " yazınız.:

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın

Benzer Konular (5)

3817

Yanıtlar: 0
Gösterim: 119

589

Yanıtlar: 0
Gösterim: 389

1751

Yanıtlar: 0
Gösterim: 815

3423

Yanıtlar: 0
Gösterim: 115

2204

Yanıtlar: 0
Gösterim: 197