SÜTLÜ BÖREK TARİFİ

SÜTLÜ BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER6 adet yufka2.5 su bardağı sütDilediğiniz herhangi bir peynirÜzeri için yumurta sarısıSÜTLÜ BÖREK NASIL YAPILIR?✔️ Yufkaları tezgaha serin. 8 eşit parçaya ayırın.✔️ Geniş...

Başlatan Gül34, 06 Temmuz 2021, 16:58:36

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SÜTLÜ BÖREK TARİFİ


3060.jpgSÜTLÜ BÖREK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
  • 6 adet yufka
  • 2.5 su bardağı süt
  • Dilediğiniz herhangi bir peynir
  • Üzeri için yumurta sarısı
SÜTLÜ BÖREK NASIL YAPILIR?
✔️ Yufkaları tezgaha serin. 8 eşit parçaya ayırın.
✔️ Geniş ucuna peynirli harçtan koyun. İki kat yufkayı sarın.
✔️ Tüm yufkalar bitene kadar işlemi tekrarlayın.
✔️ Geniş derin bir kaba börekleri koyup üzerini geçecek şekilde sütü dökün.
✔️ 6 dakika bekletip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yerleştirin.Tepsiye koyarken elinizle hafif sıkın ki fazla sütü tepsiye akmasın.
✔️ Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürün. Çörekotu, susam serpebilirsiniz.
✔️ Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
İki satırlık adamları musallat ettik ömrümüze bundandır böyle dibe vuruşumuz