TAVUK SOTE TARİFİ

TAVUK SOTE TARİFİMALZEMELERYarım kg tavuk göğsü- 2 yemek kaşığı sıvı yağ- 1 tatlı kaşığı domates salçası- 2 adet yeşil biber- 1 adet kırmızı biber- 1 adet soğan- 2 diş sarımsak- 2 adet domates- Karabiber- Pul biber- Tuz- 1...

Başlatan Gül34, 22 Haziran 2021, 18:30:06

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TAVUK SOTE TARİFİ


TAVUK SOTE TARİFİ


MALZEMELER

Yarım kg tavuk göğsü

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 tatlı kaşığı domates salçası

- 2 adet yeşil biber

- 1 adet kırmızı biber

- 1 adet soğan

- 2 diş sarımsak

- 2 adet domates

- Karabiber

- Pul biber

- Tuz

- 1 su bardağı su

NASIL YAPILIR?

Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır. Soğanları piyazlık, biberleri julyen, domatesleri küp küp doğrayın. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun. Suyunu çekince soğanları ve doğranmış sarımsakları ekleyin. 1 - 2 dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Biberler sotelenince domatesleri, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Üzerine 1 bardak su ekleyin ve tavuk pişene kadar kapağı kapalı pişirmeye devam edin. Sıcak servis edin.
İki satırlık adamları musallat ettik ömrümüze bundandır böyle dibe vuruşumuz