ForumSever Tatlı Tarifleri
Pages: 1
Petaluda tatlisi tarifi By: Luna Date: 24 Haziran 2022, 23:07:37


2 yumurta
Yarım çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı un
Şerbet için

2 bardak tozşeker
1 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
Kızartmak için

2 su bardağı ayçiçeğiyağı
Süslemek için

1 çay fincanı ceviz içi
Petaluda Nasıl Yapılır
Unu bir kaba eleyip or­tasını havuz üzere açın. Tuz, su  yumur­tayı ek­leyip yoğurun. Üzerini bir bez­le ör­tüp 1 saat kadar bek­letin.

Hamuru iki par­çaya ayırıp ok­lavay­la man­tı hamuru kalın­lığın­da açın. onsantim eninde seritlere bölün. Her bir şeridi altiyedi santim  úzunlugunda par­çalara ayırın. Kenar­ların­dan 1 san­tim bırakıp bir­birine paralel olarak 6-7 sefer daha kesin. İkin­ci şeridin ar­kasın­dan birin­ci şeridi yavaş­ça üst çekin. Onun için­den üçün­cü şeridi yavaş­ça geçirip üst çekin. Şerit­leri bir­biri içerisin­den es­netip geçirerek al­tın­cı şeridi yedin­ci şeridin tam or­tasına yapış­tırın.

Şer­bet için toz­şeker, su ve limon suyunu bir ten­cereye alıp kay­natın. Şer­bet kıvamın­da koyulaş­tığın­da bir kenara alıp bek­letin. Ceviz içini havan­da dövün.

Ay­çiçeği yağını derin bir ten­cereye alıp kız­dırın. Hamur­ları kız­gın yağ­da sarı renk­te kızar­tıp sıcak şer­bete atın. 1-2 dakika bek­letip süzerek ser­vis tabağına alın. Üzerine ceviz içi ser­pip servis yapın.