ForumSever Diyet ve Sağlıklı Beslenme
Pages: 1
Solunum yolu enfeksiyonlarina iyi gelecek cay tarifleri By: Luna Date: 07 Nisan 2023, 20:04:18

C vitamini mahzeni üç farklı bitki çayı! Üst solunum yolu enfeksiyonlarına  gribe iyi geliyor
Doğal bitki çayları gribe, nezleye ve boğaz ağrılarına iyi geliyor. C vitamini içerikleri bol olan bu çaylar nasıl yapılır? İşte kış hastalıklarına iyi gelen muhteşem lezzetli tarifler...

Grip, nezle, hapşırma... Tüm soğuk algınlığı belirtilerine birebir iyi gelen çayları sizler için derledik. İşte detaylar...
Ballı limonlu çay boğazı yumuşatıyor ve C vitamini takviyesi yapıyor.
Aşağıdaki çaylar, bağışıklık sistemini güçlendiren  yaygın soğuk algınlığı  grip semptomlarını yöneten tıbbi özellikler içeren bitkilerle hazırlanır:
BALLI LİMONLU ÇAY

Soğuk algınlığı ve grip için mükemmel bir doğal ilaç, burun  boğaz tıkanıklığını gidermeye yardımcı olduğu  nefes almayı iyileştirdiği için ballı limon çayıdır.

İçindekiler

1 limonun suyu

2 yemek kaşığı bal

1 su bardağı kaynar su

Yapılışı

Balı sıcak suya ekleyin  homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Ardından bir limonun suyunu ekleyin.

Meyveden gelen C vitamininin buharlaşmaması için bu çayı hazırlanır hazırlanmaz içmelisiniz.

Ayrıca solunum yolu virüsünü tedavi ederken bu çayı günde 2 ila 3 kez içmelisiniz (örneğin kahvaltıda, öğleden sonra  yatmadan önce).

EKİNEZYA ÇAYI

Soğuk algınlığı veya grip tedavisi için bir başka doğal bir ilaç da ekinezya çayı içmektir. Bu çay bağışıklık sistemini uyarır  terlemeye ve ateşin tedavisine yardımcı olan ter bezlerini tetikler.

İçindekiler

1 su bardağı kaynar su

1 yemek kaşığı kuru ekinezya yaprağı

Yapılışı

Ekinezyayı kaynayan suya atın on dakika bekletin. Daha sonra tel süzgeçten süzün hemen ardından için.

MÜRVER ÇAYI

Ihlamurlu mürver çayı vücudu güçlendirmeye yardımcı olabilirken, ıhlamur özellikle ekinezya gibi ateşi tedavi etmek için terlemeyi tetikler.

İçindekiler

1 çay kaşığı mürver

1 çay kaşığı ıhlamur

1 su bardağı kaynar su

Yapılışı

Bu çayı hazırlamak için bir bardak kaynar suya mürver  ıhlamur ekleyin on dakika (kapalı) demlenmesini bekleyin. Daha sonra tel süzgeçten süzün ilik olarak için.