ForumSever Bitki Dünyası
Pages: 1
Kparai Nedir; Faydalari nelerdir By: Luna Date: 17 Temmuz 2023, 01:22:43


Gebre otu olarak da bilinen Kapari Capparaceae familyasına ait dikenli bir bitki türüdür.

Çiçek açmadan önceki küçük tomurcukları toplanarak tuzlu suda muhafaza edilir. Gıda, kozmetik, boya ve ilaç sanayiinde kullanılan bitki aynı zamanda konserve olarak; turşu, salata, pizza üstü ve balık yanında garnitür olarak yenilmektedir.

Kaparinin faydaları nelerdir, kapari nasıl tüketilir?

-İspanyollar kapari bitkisini "Milli Bitki" ilan edip devlet korumasına almışlardır.

KAPARİNİN FAYDALARI NELERDİR?

- Flavonoid maddesi bakımından zengin olduğu için antioksidan etkisi gösterir, vücudun ödem toplamasını önler.

- Lif oranı yüksek olan Kapari sindirim rahatsızlıklarına iyi gelir.

- Aynı zamanda turşu olarak tüketilen Kapari uzun süre tokluk hissi vererek kilo vermeye de yardımcı olur.

- Kalsiyum ve magnezyum içeriği bakımından zengin olması nedeniyle diş gelişimine katkı sağlar.

- Karaciğer yağlanmasını engelleyen Kapari cilt sağlı için de önemli etki gösterir.

- Felç riskini azaltır.

KAPARİ NASIL TÜKETİLİR?

- Balık, beyaz et veya kırmızı et türlerinin yanında tüketilir.

- Tomurcuk halinden turşu yapılır.

- Pizza üzerine konulan malzemeler arasında yer alır.

stylecraze.com yazarları kaparinin, rutin  quercetin dahil olmak üzere flavonoid bileşikler açısından zengin olduğunu belirtiyor. Bu bileşiklerin her ikisi de güçlü antioksidan kaynakları arasında yer alıyor.

Antioksidanların kendi elektronlarının bir kısmını bağışlayarak serbest radikalleri nötralize ettikleri, böylece serbest radikalleri kapattıkları  hücrelerimize zarar vermelerini engelledikleri biliniyor.

Kapari aynı zamanda, kanın düzgün dolaşımına yardımcı olur  gergin kan damarlarının tedavisinde kullanılabilir.


İspanyolların devlet korumasına aldığı besin: Türkiye'de bolca yetişiyor! Gergin kan damarlarını genişleten tek bitki!
Kparai Nedir; Faydalari nelerdir By: Luna Date: 17 Temmuz 2023, 01:24:54
Ben bu bitkiyi almanyada tanidim bazi yemeklerde ve soslarda kullaniyorlar..... Sonra turkiyede geldimde markette aradim migrosta buldum cok pahaliydi...  eksimsi bir tad veriyor kullanildigi yerde... ben sevdim tadini..