Ölmek Üzere Olan Bitkiyi Canlandırmak İçin Ne Yapmalı

Ölmek üzere olan bir bitkiyi canlandırmak için 6 ipucuEvinizde bitki bakmaya başladığınızda yaşadığınız en büyük korku, onu kaybetmek oluyor. Peki, evinizde severek büyüttüğünüz iç mekan bitkileriniz son günleri yaşıyormuş...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 20 Haziran 2021, 16:16:26 - Gösterim: 716

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ölmek Üzere Olan Bitkiyi Canlandırmak İçin Ne Yapmalı


Ölmek üzere olan bir bitkiyi canlandırmak için 6 ipucu


Evinizde bitki bakmaya başladığınızda yaşadığınız en büyük korku, onu kaybetmek oluyor. Peki, evinizde severek büyüttüğünüz iç mekan bitkileriniz son günleri yaşıyormuş gibi görünüyorsa bunun için yapabileceğiniz bir şeyler var mı? Sakın pes etmeyin çünkü onu tekrardan canlı günlerine kavuşturmak, sandığınızdan da kolay olabilir. Bunun için yalnızca biraz çaba gerekiyor. İşte 6 adımda kurumuş, solmuş ve ölmeye yüz tutan bir bitkiyi canlandırmanın yolu...-MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL



1-Toprağını değiştirin

Bitkinizi canlandırmak için yüksek kaliteli bir toprak karışımı kullanın ve öncekinden daha geniş bir saksı seçin.

Bitkiniz susuz kalmışsa toprağına su depolayan kristaller ekleyin. "Su kristali", "su jeli" olarak bilinen bu minik su depolarını internette rahatlıkla bulabilirsiniz.



2-Budayın

Köklerde hasar varsa yaprakları onarma yoluna gidin. Bu, köklerin çok büyük bir alanı desteklemek için çok çalışmak ve enerji harcamak zorunda kalmayacağı anlamına geliyor.



3-Saksının yerini değiştirin

Bitkiniz çok mu güneş alıyor? Yapraklarının kuru ve kırılgan olup olmadığına ve yapraklarında açık veya koyu lekeler olup olmadığına bakın.

Bitkiniz yeterince ışık almıyorsa yapraklar küçük ve solgun olacaktır. Bu durumda saksıyı evde daha iyi ışık alan bir yere taşıyın.



4-Sulayın

Toprak çok kuru ve yapraklar kırılgan ise bu bitkinin susuz kaldığını gösterir. Ancak toprağı emebileceğinden daha fazla suyu da maruz bırakmayın.

Toprak nemlenene kadar bitkinizi sulayın ve ardından 10 dakika boyunca saksıyı su dolu bir kabın üzerine koyun.



Bitkinizi çok fazla sularsanız kökler çürümeye başlar ve küf oluşabilir. Saksınızın ne kadar suya ihtiyacı olduğunu öğrenin ve rutininizi buna göre ayarlayın. Çoğu bitki kış aylarında daha az suya ihtiyaç duyar.



5-Gübreleyin

Bitkinize uygun bir gübre ile besin takviyesi yapın. Çok fazla vermek gübrelemek de zararlı olabileceği için bitkiniz için verilen talimatları aynen uygulamanızda fayda var.



6-Silerek temizleyin

Bitkiniz böcekler tarafından istila ediliyorsa yaprakları nemli bezle veya iyice seyreltilmiş bir sabunlu su çözeltisiyle silebilirsiniz.

Unutmayın; yaprakları üzerinde çok fazla toz toplayan bitkiler, hayatta kalmak için ihtiyaç duydukları güneş ışığını alamazlar.
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

Clicky