ANADOLU ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler1 yemek kaşığı pirinç1 yemek kaşığı kırmızı mercimek1 yemek kaşığı yeşil mercimek1 yemek kaşığı bulgur6 su bardağı suTerbiyesi için;1 yumurta sarısı4-5 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı unSosu için;2...

Başlatan: Luna - Güncelleme: 12 Mart 2023, 00:42:09 - Gösterim: 275

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ANADOLU ÇORBASI TARİFİ




Malzemeler

1 yemek kaşığı pirinç

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek

1 yemek kaşığı yeşil mercimek

1 yemek kaşığı bulgur

6 su bardağı su

Terbiyesi için;

1 yumurta sarısı

4-5 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı un

Sosu için;

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı ucuyla karabiber

1,5 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı tuz (damak tadına göre)

Nasıl yapılır?

Bakliyatları su içerisinde haşlayın.

Bir kapta terbiye malzemelerini karıştırın.

Haşlanan bakliyat suyundan yavaş yavaş terbiye içerisine alınır. Karışım pişirilir.

Soğanlar ince yemeklik doğranır.

Yağ içerisinde pişirilir. Baharatlar ilave edilir.

Çorba karışımına eklenir, karıştırılır.

Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Benzer Konular (5)

5030

Yanıtlar: 0
Gösterim: 362

590

Yanıtlar: 0
Gösterim: 706

5870

Yanıtlar: 0
Gösterim: 308

1613

Yanıtlar: 0
Gösterim: 632

Clicky