Yeşil kahve neden diğer kahvelerden daha faydalı?

Özellikle yağ yakma ve zayıflatma özelliği ile bilinen yeşil kahve bağışıklığı da güçlendiriyor. Diyetisyen Işın Sayın, ?İçtiğiniz standart kahveyi yeşil kahve ile değiştirmeniz halinde sağlığınıza yönelik bakım...

Başlatan Kerem, 30 Nisan 2022, 05:10:33

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

30 Nisan 2022, 05:10:33 Son düzenlenme: 30 Nisan 2022, 05:39:12 Kerem

Yeşil kahve neden diğer kahvelerden daha faydalı?


Özellikle yağ yakma ve zayıflatma özelliği ile bilinen yeşil kahve bağışıklığı da güçlendiriyor. Diyetisyen Işın Sayın, ?İçtiğiniz standart kahveyi yeşil kahve ile değiştirmeniz halinde sağlığınıza yönelik bakım rutininizi daha etkili hale getirebilirsiniz? dedi. Peki yeşil kahve nedir? Yeşil kahvenin sağlığa faydaları nelerdir? Cevabını açıklıyoruz...



Uzman Diyetisyen Işın Sayın sözlerini şöyle sürdürdü: "Günlük kafein miktarı 1 kg için 4 mg olarak hesaplanabilir. Buna göre günlük 200 mg civarında kafein ihtiyacımız var.



Kavrulmuş kahvede kafein miktarı yeşil kahveye göre daha yüksektir.


 

Ancak kavrulmadığı için yeşil kahvedeki değerli bir antioksidan olan ?klorojenik asit' varlığını korumaya devam eder.





Böylece yeşil kahve serbest radikalleri etkisiz hale getirerek hücre yenilenmesini hızlandırır, yaşlanmayı geciktirir ve en önemlisi bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.".





Yeşil kahve, toksinleri vücuttan uzaklaştırarak hem enfeksiyon hastalıklarına karşı hem de kanser riskine karşı bağışıklık sistemini önemli ölçüde destekliyor.





Kahve çekirdeğinin doğada yeşil renkte bulunduğunu aktaran Işın Sayın "Her besinde olduğu gibi kahvenin de gördüğü çeşitli işlemlerle birlikte kimyasında değişimler olur.





Kavrulmasıyla renk koyulaşır, tat ve koku değişir. Yeşil kahve, herhangi bir işlem uygulanmadığı için daha sağlıklıdır" dedi.





Yeşil kahvenin tat olarak normal kahveden farkı var mı?



Yeşil kahvenin normal kahveden hiç farkı yok. Yeşil kahve bağırsakları çalıştırarak yağları yakıyor.

Piştikten sonra da rengi açık olmayan bir yeşil halini alıyor. Çok yüksek antioksidan etkiye sahip olduğu için serbest radikallerin zararlı etkilerini önlüyor.





Normal kahve gibi kavrulma işleminden geçmediği için faydalı etkilerini de kaybetmiyor.




Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Hızlı Yanıt

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
Lütfen aşağıdaki alana  " forumsever " yazınız.:

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın

Benzer Konular (5)