2023 Cumhurbaşkanlığı Seçim Anketi

Seçime 2 ay gibi bir süre kaldı, 2023 seçim sonuçlarının nasıl olacağı beklenirken bizde bir forum sitesi olarak ziyaretçilere de açık bir seçim anketi oluşturalım dedik. 2023 Cumhurbaşkanı adaylarının kimler olduğunu sizlerde...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 08 Mart 2023, 20:38:37 - Gösterim: 438

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2023 Başkanlık Seçimini Kim Kazanır?

Recep Tayyip Erdoğan
2 (25%)
Kemal Kılıçdaroğlu
2 (25%)
Muharrem İnce
4 (50%)
Doğu Perinçek
0 (0%)
Fatih Erbakan
0 (0%)
Öztürk Yılmaz
0 (0%)
Ahmet Özal
0 (0%)
Cem Uzan
0 (0%)
Sinan Oğan
0 (0%)
Serdar Savaş
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 8

Oylama kapandı: 12 Mayıs 2023, 20:42:06

08 Mart 2023, 20:38:37 Son düzenlenme: 14 Mart 2023, 23:15:38 Kerem
2023 Cumhurbaşkanlığı Seçim Anketi



Seçime 2 ay gibi bir süre kaldı, 2023 seçim sonuçlarının nasıl olacağı beklenirken bizde bir forum sitesi olarak ziyaretçilere de açık bir seçim anketi oluşturalım dedik. 2023 Cumhurbaşkanı adaylarının kimler olduğunu sizlerde merak ediyorsunuzdur. 2023 seçimini kim kazanır, sonuçlar nasıl olur?

2023 yılında Türkiye'de yapılacak olan başkanlık seçimi, ülkenin geleceği açısından oldukça önemli bir adımdır. Seçimde, 2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi referandumu sonrasında ilk kez uygulanacak olan yeni sistem kullanılacaktır.

Yeni sistemde, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri aynı anda yapılacak ve seçmenler hem cumhurbaşkanını hem de milletvekillerini aynı oy kağıdında belirleyeceklerdir. Ayrıca, cumhurbaşkanının yetkileri de genişletilecek ve yürütme organındaki gücü artırılacaktır.

Seçimlerde, mevcut cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olup olmayacağı henüz belli değil. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti'nin seçimde güçlü bir şekilde yer alması bekleniyor.

Muhalefet partileri ise, seçimlerde ortak bir aday belirlemek için çaba gösteriyorlar. CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin oluşturduğu Millet İttifakı, seçimlere ittifak halinde girecek. HDP ise, kendi adayını çıkarmayı planlıyor.

Seçim kampanyaları henüz başlamasa da, siyasi partiler arasında sert tartışmalar yaşanmaya başladı.

2023 Cumhurbaşkanlığı Seçim Adayları


1. Cumhur ittifakı adayı: Recep Tayyip Erdoğan
2. Millet ittifakı adayı : Kemal Kılıçdaroğlu
3. Memleket Partisi : Muharrem İnce
4. Vatan Partisi : Doğu Perinçek
5. Yeni Refah Partisi : Fatih Erbakan
6. Yenilik Partisi : Öztürk Yılmaz
7. Tek Parti lideri: Ahmet Özal
8. Genç Parti : Cem Uzan
9. Eski MHP milletvekili : Sinan Oğan
10. Bilim insanı : Serdar Savaş
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

2. Millet ittifakı adayı : Kemal Kılıçdaroğlu diye düsünüyorum,
Tercihim Muherrem ince bakacaz görecegiz=)
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Turkiye icin fikrimi degistim, Dönek sporla ism olmaz(Muharrem ince ) bitmisdir benim oyumu alamaz.. Siyyasetle pek isim olmaz su siralar kim ne demis ne yapar Turkiyenin durumu ne olur .. Bunlar önemli konular mantikli düsünmek lazim.. Bu yüzden türkiye icin bende mantikli bir karar verecegim. 15 mayista,Fakat bildigim bu iktidarin mutlaka degismesi lazim..
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Oyum Muharrem İnceye fakat Erdoğan ya da Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tura kalacağını düşünüyorum.

Alıntı yapılan: Emress54 - 13 Nisan 2023, 20:32:52Oyum Muharrem İnceye fakat Erdoğan ya da Kemal Kılıçdaroğlu'nun ikinci tura kalacağını düşünüyorum.
Gel vazgec Benimde basta onaydi oyum fakat, en basta Kendinden yasca buyuk Kilicdarogluna hos geldin güle güle sözu , daha sonra kiibiri ve iktidara calismasi dolaysiyla vazgectim..... Sizde bir arastirin dinleyin okuyun videolarini izleyin derim.. Amacim karismak degil, ama Gelecegimiz Turkiyesi icin  rica edim iyi düsününn..
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Alıntı yapılan: Luna - 13 Nisan 2023, 20:57:32Gel vazgec Benimde basta onaydi oyum fakat, en basta Kendinden yasca buyuk Kilicdarogluna hos geldin güle güle sözu , daha sonra kiibiri ve iktidara calismasi dolaysiyla vazgectim..... Sizde bir arastirin dinleyin okuyun videolarini izleyin derim.. Amacim karismak degil, ama Gelecegimiz Turkiyesi icin  rica edim iyi düsününn..
Ben sadece fikir beyan etmek istedim. Oy kullanmak için maalesef ki yaşım tutmuyor. Eğer ki tutsaydı muhtemelen ilk turda Sinan Oğan veya Kemal Kılıçdaroğluna oy verirdim. Nedeni Muharrem İnce son 1 haftada siyaseti çocuk oyuncağına çevirdi. Türkiye'nin geleceği sizlerin elinde sandıklara gitmekten korkmayın ve oyunuzu kullanın, iyi akşamlar.

Benzer Konular (5)

Clicky