2022'nin En İyi 6 Kompakt Fotoğraf Makinesi

300 doların altındaki en iyi kamerayı bulmak isteyebileceğiniz birçok neden var. Telefonlardaki kameralar bu günlerde gerçekten harika oluyor, ancak bu özel anları yakalamak için ayrı bir kamera istemek için hala birçok neden var.En...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 27 Temmuz 2022, 00:02:48 - Gösterim: 620

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

27 Temmuz 2022, 00:02:48 Son düzenlenme: 27 Temmuz 2022, 00:04:23 Kerem
2022'nin En İyi 6 Kompakt Fotoğraf Makinesi


300 doların altındaki en iyi kamerayı bulmak isteyebileceğiniz birçok neden var. Telefonlardaki kameralar bu günlerde gerçekten harika oluyor, ancak bu özel anları yakalamak için ayrı bir kamera istemek için hala birçok neden var.

En bariz sebep yakınlaştırmadır. Bazı telefonlarda optik yakınlaştırma bulunurken, diğerleri "zoom" yazılımını kullanır. Bağımsız bir kameradan elde edebileceğiniz yakınlaştırma türü, onları sudan çıkarır. Optik yakınlaştırmaya sahip telefonlar genellikle sabit bir yakınlaştırma noktasında takılı kalırken, kameralar hareketli optiklerle yakınlaştırma ve uzaklaştırma yapabilir. Çok daha iyi bir deneyim ve çok daha kaliteli.

Ayrıca tüm yumurtalarınızı tek sepete koymak istemeyeceğiniz fikri de var. Şehirde veya çocuğunuzun resitalindeyseniz ve telefonunuz ölürse kameranız da ölür. Ayrı bir cihaza sahip olmak, ihtiyacınız olduğunda güce sahip olmanızı sağlar. Depolama, kullanım kolaylığı, tek elle kullanım ve daha fazlası hakkında da konuşabiliriz. Bunu okuyorsanız, tüm bunları düşündünüz ve bir bütçeniz var demekle yetinelim. En beğendiklerimizi değerlendirmeniz için topladık.

Genel olarak en iyisi: Sony Cyber-shot DSC-WX350



Artıları

Kılıf ve hafıza kartı ile birlikte gelir

20x optik yakınlaştırma

Büyük ekran

Wi-Fi ve NFC

Eksileri

Optik yakınlaştırma vizörü yok

Dijital görüntüleme denilince akla ilk gelen firmalardan biri muhtemelen Sony oluyor. Sony, on yıllardır görüntülemenin ön saflarında yer alıyor ve Cyber-shot DSC-WX350, giriş seviyesi bas-çek fotoğraf makinelerinden biridir. Bu kamera 18.2MP 1/2.3" Exmor CMOS sensöre, 20x optik yakınlaştırmaya ve iki katına 40x Clear Image Zoom özelliğine sahiptir. Kameranın arkasında optik vizörsüz 3 inçlik bir ekran bulunur.

Kamera, güzel bir ekstralar seti olan 64GB hafıza kartı ve kasa ile birlikte geliyor. Fotoğraf makinesinde ayrıca, bilgisayarınız veya akıllı telefonunuzla kolay eşleştirme için yerleşik Wi-Fi ve Yakın Alan İletişimi (NFC) bulunur ve fotoğrafları çekerken anında paylaşmanıza olanak tanır. Kısacası, bu akıllı telefonunuz için mükemmel bir tamamlayıcıdır.

Çözünürlük: 18.2MP | Sensör Tipi: Exmor R CMOS | Maksimum ISO: 12.800 | Optik Yakınlaştırma: 20x | Bağlantı: NFC, Wi-Fi

En İyi Su Geçirmezlik: Fujifilm FinePix XP130 Su Geçirmez Dijital Fotoğraf Makinesi

Artıları

Bir dizi renkte gelir
65 metreye kadar su geçirmez
Bluetooth bağlantısı
Süper ağır çekim yakalama

Eksileri

5x yakınlaştırma ile sınırlı

Gelecekte biraz su içmeyi planlıyorsanız, Fujifilm FinePix XP130 yanınızda taşımak için iyi bir seçim olabilir. Bazı akıllı telefonlar suya dayanıklıdır, ancak bu kamera 65 fit'e kadar tam su altında kalabilir. Kamera beş farklı rengte geliyor ancak su altında maksimum görünürlük için sarıyı öneririz. Kolay paylaşım için fotoğrafları aktarmak üzere Bluetooth kullanarak bu kamerayı akıllı telefonunuza da bağlayabilirsiniz.

Kamera, su altında harika bir derinlik için derecelendirilmiş olsa da, aynı zamanda sadece 5x optik yakınlaştırma ile sınırlıdır. Bu büyük ölçüde, suyun girmesi için boşluklar yaratacak dış hareketli parçaların eksikliğinden kaynaklanıyor. Yine de, dalgaların üzerinde olduğunuzda biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Video yakalama, 60 fps'de yalnızca 1080p ile sınırlıdır. Ancak video kamera aynı zamanda 320 fps'de süper ağır çekim çekim yapabilir. Bu size çok fazla ayrıntı yakalayan yüksek hızlı çekimler için bazı iyi seçenekler sunar.

Çözünürlük: 16.4MP | Sensör Tipi: BSI-CMOS sensör | Maksimum ISO: 3.200 | Optik Yakınlaştırma: 5x | Bağlantı: Bluetooth
2022'nin En İyi 6 Su Geçirmez Kamerası

En İyi Bütçeli Su Geçirmez: Nikon COOLPIX W100

Artıları

33 metreye kadar su geçirmez
Dahili Wi-Fi, Bluetooth ve NFC

Eksileri

3x yakınlaştırma ile sınırlı
Kötü video kalitesi


Nikon Coolpix, bütçeye uygun su geçirmez bir fotoğraf makinesi arayanlar için harika bir alternatif. Bu kamera su altında 33 feet'e kadar daldırılabilir, 5,9 feet'e kadar olan düşüşlere ve 14 derece Fahrenheit'e kadar düşük sıcaklıklara dayanabilir. Kısacası, oldukça sağlam bir yapısı vardır. Yukarıdaki Fujifilm gibi, burada da optik zum sınırlıdır - bu sefer aynı nedenlerle 3x ile sınırlıdır. Hareketli parçalar, suyun girebileceği boşluklar anlamına gelir.

Bu kameranın akıllı telefonunuza bağlanmak için Wi-Fi, Bluetooth ve NFC gibi çeşitli yöntemleri vardır. 13.2MP kamera sensörü, bazı iyi fotoğraflar çekebilir, ancak video yakalamaya Parlak ışıklı sahnelerde idare edebilir, ancak daha loş ortamlarda kullanılamaz hale gelir. Bu talihsiz bir durum, sualtının düşük ışıklı bir ortam olma eğiliminde olduğunu düşünürsek. Ancak bir su altı yolculuğuna çıkmak için ucuz bir şeye ihtiyacınız varsa, bu sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Çözünürlük: 13,2 MP | Sensör Tipi: CMOS sensör | Maksimum ISO: 1.600 | Optik Yakınlaştırma: 3x | Bağlantı: Bluetooth, NFC, Wi-Fi

En İyi Yakınlaştırma: Canon PowerShot SX420 IS


Artıları

42x yakınlaştırma
Çok hafif
Dahili Wi-Fi
İyi fiyat

Eksileri

Yavaş deklanşör gecikmesi
Pil ömrü
RAW desteği yok

Ayrı bir kamera taşımak söz konusu olduğunda, bunu yapmak için gerçekten tek bir neden vardır ve o da yakınlaştırmadır. İşte burada Canon Powershot SX420 devreye giriyor. Bu, nerede olursa olsun sizi nesnenize yakınlaştıracak ve kişiselleştirecek 42x optik yakınlaştırmaya sahip 20 MP 1/2,3 inçlik bir sensördür. Bu, taşıması, doğrultması ve çekmesi kolay, çok hafif bir kameradır. Aynı zamanda düşük bir fiyat noktasında geliyor.

Pil ömrü çok iyi değil ve deklanşör gecikmesi ortamınıza bağlı olarak bazen sorun olabilir. Kamera hemen hemen otomatik modda yaşıyor ve birkaç manuel kontrol var. Otomatik mod, en iyi ayarlara karar vermekte zorlanıyorsa sinir bozucu olabilir. Ayrıca, bu profesyonel bir kamera olarak kabul edilmediğinden, hiçbir şekilde RAW desteği yok, bu nedenle sıkıştırılmış .jpg görüntüleri ile kalacaksınız. Bu en kötü şey değil, ancak nihai ürününüz üzerinde daha az kontrol sahibi olmanızı sağlar. Dahili Wi-Fi, fotoğraflarınızı kolayca paylaşmanıza olanak tanır.

Çözünürlük: 20MP | Sensör Tipi: CCD sensör | Maksimum ISO: 1.600 | Optik Yakınlaştırma: 42x | Bağlantı: NFC, Wi-Fi

En İyi DSLR: Canon PowerShot SX540 HS


Artıları

50x optik yakınlaştırma
Çift yakınlaştırma düğmeleri
Dahili Wi-Fi ve NFC

Eksileri
Optik vizör yok
Doğrudan güneş ışığında görülmesi zor ekran




Konunuza yakın ve kişisel bir şey yapmak istediğinizde, 50x optik zoom bunu yapmanın harika bir yoludur. Canon Powershot SX540 HS'nin yapacağı tam da bu. Devasa 50x optik yakınlaştırma, iki kolundan herhangi birinden ayarlanabilir, bu da kamerayı nasıl tuttuğunuza bakılmaksızın yakınlaştırmayı ve uzaklaştırmayı kolaylaştırır. Fotoğraf makinesinde ayrıca, fotoğraflarınızı paylaşmak üzere akıllı telefonunuza kolayca aktarmak için yerleşik Wi-Fi ve NFC bağlantısı bulunur.

Bu kameranın sıkıntısı optik vizörün olmaması. Kameranın arka tarafında vizör görevi görmesi için 3 inçlik geniş bir ekran bulunuyor ancak doğrudan güneş ışığında görmek zor, bu da aradığınız çekimi zorlaştırıyor. Zor kazanılan paranızı yatırmadan önce gerçekten göz önünde bulundurmanız gereken bir tür karmaşık faktör. Ancak güçlü zumlu bir kamera arıyorsanız, bunu göz önünde bulundurmanız iyi olur.

Çözünürlük: 20.3MP | Sensör Tipi: CMOS sensör | Maksimum ISO: 3.200 | Optik Yakınlaştırma: 50x | Bağlantı: NFC, Wi-Fi

En İyi Bütçeli DSLR: Kodak PIXPRO Astro Zoom AZ401


Artıları

Düşük fiyat
40x yakınlaştırma
180 derecelik panoramalar
AA pillerle çalışır

Eksileri

32GB SD kartlarla sınırlıdır
SD kartlar söz konusu olduğunda çok titiz
720p ile sınırlı video



Bir DSLR deneyimi arıyorsanız ve kısıtlı bir bütçeniz varsa Kodak PIXPRO AstroZoom AZ401 fotoğraf makinesine göz atın. Son derece uygun fiyatlı ve harika bir 40x optik zoom ile geliyor. Ayrıca, fotoğraflarınızı güzel bir manzara için bir araya getiren yerleşik yazılımla 180 derecelik panoramalar yakalayabilir.

Kameranın şarj edilebilir pili yoktur. Bunun yerine, hem iyi hem de kötü haber olan iki adet AA pil kullanıyor. Bir yandan, pillerin değiştirilmesi kolaydır. Öte yandan, pilleri boşa harcamak yerine sadece şarj etmek güzel.

SD kartlar söz konusu olduğunda bu kamera biraz titiz. Her şeyden önce, günümüz standartlarına göre oldukça küçük olan 32 GB'ın üzerindeki hiçbir kartı destekleyemez. Ayrıca bir adaptördeki MicroSD kartları ve Ultra, Ultra Plus, Extreme, Extreme Plus, Extreme Pro veya SDXC kartları destekleyemez. Bir kamera için bu kadar çok uyarı var. Ancak, bu kamera son derece uygun fiyatlı, bu yüzden fiyat için aldığınız her şeyi göz önünde bulundurarak bazı rahatsızlıklara katlanmaya değer.

Çözünürlük: 16MP | Sensör Tipi: CCD | Maksimum ISO: 3.200 | Optik Yakınlaştırma: 40x | Bağlantı: Yok


SONUÇ
En iyi genel seçimimiz olarak Sony Cyber-shot DSC-WX350'yi önermek zorundayız. Bir ağız dolusu, ancak kameranın kendisi kompakt, hafif, taşıması kolay ve yine de küçük gövdesinde 20x optik yakınlaştırmayı yönetiyor. Bir çantaya koyabileceğiniz ve yalnızca ihtiyacınız olduğunda çıkarabileceğiniz türden bir kamera. Optik zum, aceleyle yakalamanız gereken tüm konulara yakınlaşmanızı sağlar. Listedeki özellikler ve performans açısından gerçekten en iyi uzlaşmadır.

Daha fazla DSLR deneyimi arıyorsanız Canon PowerShot SX530'a göz atın. Bu kamera size bir DSLR, 50x optik zoom ve 16MP sensör görünümü ve hissi verir. Tüm bunlarla birlikte, taşıması ve çekmesi kolay hafif bir kameradır, bunlar en çok öne çıkan ikisi.
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

4272

Yanıtlar: 23
Gösterim: 5302

4304

Yanıtlar: 0
Gösterim: 297

3946

Yanıtlar: 0
Gösterim: 514

401

Yanıtlar: 2
Gösterim: 751

904

Yanıtlar: 1
Gösterim: 677

Clicky