2022 Nisan ayı kira artış oranı

Nisan ayı kira artış oranı | 2022 Nisan ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu - Kira hesaplama2022 Mart ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte Nisan ayı kira artış oranı da belli oldu. Peki, Nisan...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 04 Nisan 2022, 23:14:20 - Gösterim: 412

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2022 Nisan ayı kira artış oranı


Nisan ayı kira artış oranı | 2022 Nisan ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu - Kira hesaplama

2022 Mart ayı enflasyon rakamlarının TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte Nisan ayı kira artış oranı da belli oldu. Peki, Nisan ayı kira artış oranı yüzde kaç? Kira artış oranı nasıl hesaplanır? İşte tüm merak edilen sorularla ilgili ayrıntılar...


Nisan ayı kira zammı ne kadar? 2022 yılı Mart ayı enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklamamsının ardından Nisan 2022 kira artış oranı da belli oldu. Peki, 2022 Nisan ayı kira artış oranı ne kadar olacak?

Mart ayı enflasyonu yüzde 5.46 arttı. Yıllık enflasyon TÜİK verilerine göre yüzde 61,14 oldu. 12 aylık ortalamalara göre enflasyon ise yüzde 29,88 olarak hesaplandı.

Buna göre Nisan ayı kira artış oranı da yüzde 29,88 oldu.

KİRA ARTIŞ ORANI NASIL HESAPLANIR?

Bilindiği üzere kira zamları bir önceki yılın aynı ayına göre gerçekleşen TÜFE artış oranı dikkate alınarak yapılıyor. Yani 2021 Nisan ayında kontrat imzalayan ve bu yıl kontratını yenileyecek kiracılar bir önceki yılın "Mart" ayına göre bu yıl ki Mart ayı sonunda gerçekleşen enflasyon oranını dikkate alarak kontratlarını yenileyecekler.

Örneğin 2 bin lira kira bedeli için geçtiğimiz Nisan başında kontrat imzalayan bir kiracı bu yıl kontratını 2 bin 597,6 liraya yenileyecek.

Kaynak: Habertürk
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Allah kiracıların yardımcısı olsun. İnsanların aldıkları maaş iyi olsa ev sahipleri istediğini alsın ama insanların geliri belli. 3000-4000 kiraya veren insanlar ne yiyip ne içecek.  ^o)
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benim bulunduğum istanbulda hangi semt olursa olsun bende kiracıydım önceden yasalara uygun zam yapmıyorlar %15 kuralı var normalde geçemez her sene %15 üzerinden zam yapılır diye kira kontratı var .. istanbulun semtlerinde bu kira kontratları temsili.. elektirik su gaz açmak için bunu kullanıyor ev sahipleri ve kiracılar.. bu yine devletin suçu birazda.. neyse oraya hiç girmiyim.. çevremden örnek vereyim kirası 700 tk olan ev 3000 tl oldu bodrum katlar.. içinde kaç %15 var siz arayın artık..

Mahvoldu insanlar, yatan maaşlar hariç herşeye süreklili zam geliyor. Bir bizim maaşlar yükselmiyor.
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

Clicky