Şanlıurfa Frenksuyu (Domates Salçası)​

MalzemelerDomatesTuzHazırlanışıYıkanıp leğenlere konulan domateslerin ezilmek suretiyle suyu çıkarıldıktan sonra posaları iyice sıkılır. Posalar azıcık su ve tuzla tekrar sıkıldıktan sonra suyu alınıp atılır. Süzülen sular...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 14 Ekim 2022, 17:55:30 - Gösterim: 926

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Şanlıurfa Frenksuyu (Domates Salçası)​


Malzemeler
Domates
Tuz

Hazırlanışı
Yıkanıp leğenlere konulan domateslerin ezilmek suretiyle suyu çıkarıldıktan sonra posaları iyice sıkılır. Posalar azıcık su ve tuzla tekrar sıkıldıktan sonra suyu alınıp atılır. Süzülen sular süzgeçten geçirilip tepsilere konulur, sık sık karıştırılarak güneşte katılaştırılır ve salça kıvamına geldiğinde kavanozlara alınır.

*Urfa'da domates salçasına verilen ad.
Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Benzer Konular (5)

4696

Yanıtlar: 0
Gösterim: 888

6992

Yanıtlar: 0
Gösterim: 150

4395

Yanıtlar: 0
Gösterim: 613

4791

Yanıtlar: 0
Gösterim: 406

2662

Yanıtlar: 3
Gösterim: 1891

Clicky