Ev yoğurdu yapimi en guzel tarifi budur

Evde yoğurt yapmak isteyenler bu tüyolara kulak vermeli. Ev yoğurdu katkı maddesi içermediği için son derece sağlıklı. Peki sulanmayan ev yoğurdu nasıl yapılır?Yoğurt en faydalı besinlerden biridir. Evde yapılan yoğurtlar daha...

Başlatan: Luna - Güncelleme: 18 Nisan 2024, 21:14:56 - Gösterim: 68

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

18 Nisan 2024, 21:14:56 Son düzenlenme: 24 Nisan 2024, 23:13:49 Maui
Ev yoğurdu yapimi en guzel tarifi budur


Evde yoğurt yapmak isteyenler bu tüyolara kulak vermeli. Ev yoğurdu katkı maddesi içermediği için son derece sağlıklı. Peki sulanmayan ev yoğurdu nasıl yapılır?

Yoğurt en faydalı besinlerden biridir. Evde yapılan yoğurtlar daha sağlıklıdır. Marketlerde alınan yoğurtlar arasında da elbette sağlıklı markalar var.

Ancak beslenme uzmanları ev yoğurdunun daha sağlıklı olduğunu belirtiyorlar. Peki ev yoğurdu nasıl yapılır?

İşte asla sulanmayan ve ekşimeyen ev yoğurdunun tarifi

2-3 litre tercihen organik tam yağlı süt (kutu sütlerin tutma ihtimali düşüktür.)
3-4 yemek kaşığı tercihen ev yapımı veya canlı bakteri içeren mayalık yoğurt

NOT: Mayalama aşamasında isterseniz bir çimdik tuz ve şeker (tuz ekşimemesi, şeker çabuk mayalanması için) ekleyebilirsiniz. Sütü boş bir tencereye koyarak kaynatınız. Kısık ateşte karıştırarak kendi kendine buharlaştırarak daha koyu bir süt elde edebilirsiniz. Daha sonra kaynamış olan sütü bekletiniz. Parmağınızı süte batırdığınızda hafif ısıracak. Çok hafif yakacak elinizi. Çok sıcak olursa mayalanma olmaz, soğuk olursa yine mayalanma başlamaz. Süt bu şekilde olduğunda mayalanacak ısıda olduğunu anlamış oluruz.


ŞİMDİ YAPILIŞ AŞAMASINA GEÇELİM
Tezgâhı yoğurdun ısısını almaması için önce bir nihale koyup ( sofrada kullanılan atlık ) üzerine temiz bir masa örtüsünü dörde katlanmış bir şekilde serip tencereyi yerleştiriniz.

Bu işlemin ardından da bir kaseye 3-4 yemek kaşığı tercihen ev yapımı mayalanmış yoğurt alınız.
Üzerine 3-4 yemek kaşığı da sütten ilave alınız.

Ve şimdi bu karışımı yavaşça tencereye dökünüz. Ardından kapağını kapatınız.

Ve sıcaklığın korunması için üzerini birkaç örtü ile iyice kapatıp, 4-6 saat kadar mayalanmaya bırakınız. Mayalanan yoğurdunuzun soğuması için buzdolabında bekletmeniz gerekiyor.

İyice soğumuş olan yoğurdunuz yenmeye hazır hale gelecektir. Ancak daha katı bir yoğurt elde etmek isterseniz başka bir tüyomuz daha var;

Dayanıklı bir kağıt mutfak havlusunu hafif ıslatıp sıkın. Daha sonra yoğurdun üzerine yerleştiriniz. Bu şekilde beklediğiniz takdirde, daha da süzülmüş bir yoğurt elde edebileceksiniz. Bu yöntemle yoğurdu istediğiniz kadar süzdürebilirsiniz.

Bu tarif sayesinde artık yoğurtunuzu kendiniz yaparsiniz..

βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Yoğurdun en sağlıklı süt ürünü olduğunu düşünüyorum ve çok seviyorum. Annem konuda anlatıldığı gibi mayalar eşimde fırında mayalar. Fırında mayalamakta yoğurdu taş gibi yapıyor. Bir avantajı da mayaladığı sütü farklı boylarda kavanozlara yapıyor, böylece yiyeceğimiz kadarını bozmuş oluyoruz. 
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Bende ogrendim gecen sene yogurt yapimini bazen yapiyorum, süt yetiskinlere faydali degil Dr,Lar öyle söyluyor yogurt  ozellikle ev yogurdu tavsiye ediyorlar bu yuzden bende  cnm isterse sütcuden süt alip yaparim.. Bazen guzel oluyor bazen tuturamiyorum  ama tavsiye ederim. markettekiyle fark var arasinda lezzetinin..
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Benzer Konular (5)

4893

Yanıtlar: 0
Gösterim: 1501

4818

Yanıtlar: 1
Gösterim: 414

5023

Yanıtlar: 0
Gösterim: 375

591

Yanıtlar: 0
Gösterim: 726

Clicky