Mutfağınızda Kullanabileceğiniz Pratik Yemek Hileleri ve İpuçları

Soğan doğrarken, kök kısmı en son kesilmelidir. Çünkü gözü yaşartan sülfür oksit en çok orada birikir.Hazır çorbaları talimatta belirtilen 5 bardak su yerine 2-3 bardak suyla pişirirseniz çok pratik bir makarna sosu elde etmiş...

Başlatan: Luna - Güncelleme: 02 Haziran 2023, 13:22:05 - Gösterim: 213

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mutfağınızda Kullanabileceğiniz Pratik Yemek Hileleri ve İpuçları


Soğan doğrarken, kök kısmı en son kesilmelidir. Çünkü gözü yaşartan sülfür oksit en çok orada birikir.

Hazır çorbaları talimatta belirtilen 5 bardak su yerine 2-3 bardak suyla pişirirseniz çok pratik bir makarna sosu elde etmiş olursunuz.

Tereyağı eritirken içerisine bir iki damla zeytinyağı eklerseniz kararma veya yanma olmaz.

Kızartma yaparken yağın içerisine bir tutam tuz atarsanız yağ sıçramaz.

En iyi kemik suyu büyük baş hayvanın ön ayak kaval kemiğinin ikiye bölünüp en az 6 saat kaynamasından alınır.

Patates püresi yaparken, patatesleri haşladığınız suyun hepsini atmayın. Kıvamı ve tadını ayarlamak için bir çay bardağının yarısı kadar suyu ezerken ekleyin.

Domates çorbası yaparken içerisine ekleyeceğiniz bir çay kaşığı şeker, domatesin asidini alıp daha da lezzet verir.

Domatesleri buzdolabında değil oda ısısında saklayın. Dolaba koyduğunuz domateslerin tadı ve sululuğu zaman içinde kaybolur.

Eğer limonlarınız kuruduysa, soğuk su dolu kabın içinde iki saat bekletin. Kolaylıkla kendilerine geleceklerdir.

Ekmek kutularının içerisinde attığınız 3-4 küp şeker, ekmeğin bayatlamasını geciktirir.

Mantarları zeytinyağında veya tereyağında sotelemek yerine iyice kızdırdığınız bir tavada pişirin. Nemin çoğunu dışarı attıkları için mantarlarınız daha iyi kızarır.

Domates sosu kullandığınız bütün tariflere az da olsa tereyağı ekleyin. Tereyağı domates sosuna kadifemsi bir doku verir.

Turta, bisküvi, kurabiye gibi hamur işleri yapacaksanız tereyağını dondurup hamurda rendeleyerek kullanın. Bu daha lezzetli ve kıtır hamur elde etmenize yarayacak.

Özellikle hamur işi tariflerinizde normal tereyağı değil kahverengi tereyağı kullanın. Kahverengi tereyağı lezzeti bir üst kademeye çıkarır.

Çırpılmış yumurtanızın daha yumuşak ve kabarık olmasını istiyorsanız, yumurtaları kırdıktan sonra içine çok az mayonez ekleyin ve karıştırın.

Kek hamurunuza biraz mayonez eklerseniz hamurunuz daha kabarık ve dokulu olur.

Sert etleri yumuşatmak istiyorsanız marine etmeden önce kabartma tozlu suda yarım saat bekletin ve ardından marine edin. Etiniz yumuşacık olacaktır.

Baharatları yemeklerinizde kullanmadan önce tavada 30 saniye kavurursanız daha yoğun ve lezzetli tatlar elde edersiniz.
βεήίм оŁλи βαиα қαŁıЯ , ĢєЯίуε καŁαи үоŁ αŁιЯ..

Benzer Konular (5)

Clicky