Profiterol Tarifi

Malzemeler1 su bardağı su1 su bardağı un125 gr tereyağı veya margarin3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)Profiterol Kreması için;2,5 su bardağı süt3 yemek kaşığı un1,5 çay bardağı şeker1 adet yumurta1 paket...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 13 Ocak 2023, 23:31:34 - Gösterim: 319

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Profiterol Tarifi



Malzemeler
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 3 adet yumurta (yumurtalar küçük ise 4 adet)
Profiterol Kreması için;
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin
  • 1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata

Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?
  • İlk olarak profiterolün hamurunu hazırlayalım. Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin. Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
  • Hamurlarımızı pişirelim. Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın. Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
  • Profiterol Kremasını hazırlayalım. Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.
  • Kremayı profiterol hamurlarına dolduralım. Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
  • Tatlımızın üzerine çikolata sosu gezdirelim. Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin.

Afiyet olsun..

Notlar: Benmari usulü çikolatayı şu şekilde eritiyorsunuz. Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba koyarak kabınızı kaynamakta olan suyun içine koyuyorsunuz. Çikolata su ile tema etmeyecek şekilde. Çikolata sıcak sudan aldığı ısı ile eriyecektir.
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

1204

Yanıtlar: 0
Gösterim: 733

5035

Yanıtlar: 0
Gösterim: 322

2554

Yanıtlar: 0
Gösterim: 1064

5486

Yanıtlar: 0
Gösterim: 350

3817

Yanıtlar: 0
Gösterim: 528

Clicky