Mıhlama (Kuymak) tarifi

Mıhlama ya da kuymak denince akla genelde Karadeniz mutfağı gelir ama başka bazı şehirlerimizin mutfaklarında da bu lezzetle karşılaşabilir. Kaymakla yapılan Ağrı usulü kuymak için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda....

Başlatan Kerem, 12 Temmuz 2021, 00:27:57

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mıhlama (Kuymak) tarifi


"Mıhlama (Kuymak) tarifi"


Mıhlama ya da kuymak denince akla genelde Karadeniz mutfağı gelir ama başka bazı şehirlerimizin mutfaklarında da bu lezzetle karşılaşabilir. Kaymakla yapılan Ağrı usulü kuymak için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler
  • 200 gram kaymak
  • 4 yemek kaşığı mısır unu ya da un
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
Mıhlama (Kuymak) tarifi Nasıl yapılır?

Kaymağı tavaya koyup eritin.
İçine mısır unu ya da unu ekleyip sürekli karıştırın.
Biraz su ilave edip karıştırmaya devam edin.
Kaymağın yağı üste çıktığında tuzunu ilave edin.
Ardından ocaktan alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Hızlı Yanıt

Uyarı: bu konuya en az 120 gündür yanıt gönderilmemiş.
Yanıt eklemek istediğinizden emin değilseniz, yeni bir konu açmanız önerilir.

Not: Bu konu bir moderatör tarafından onaylanmadan görüntülenmeyecektir.

Kullanıcı Adı:
E-Posta:
Doğrulama:
Lütfen bu kutuyu boş bırakın:
Lütfen aşağıdaki alana  " forumsever " yazınız.:

kısayollar: göndermek için alt+s veya önizleme yapmak için alt+p'ye basın

Benzer Konular (5)

3423

Yanıt: 0
Gösterim: 47

692

Yanıt: 1
Gösterim: 321

2487

Yanıt: 0
Gösterim: 378

3815

Yanıt: 5
Gösterim: 74

Bugün, 01:44:51
Luna tarafından
560

Yanıt: 0
Gösterim: 1496