Mıhlama (Kuymak) tarifi

Mıhlama ya da kuymak denince akla genelde Karadeniz mutfağı gelir ama başka bazı şehirlerimizin mutfaklarında da bu lezzetle karşılaşabilir. Kaymakla yapılan Ağrı usulü kuymak için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda....

Başlatan: Maui - Güncelleme: 11 Temmuz 2021, 21:27:57 - Gösterim: 855

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

11 Temmuz 2021, 21:27:57 Son düzenlenme: 16 Ocak 2023, 02:24:55 Kerem
Mıhlama (Kuymak) tarifi


Mıhlama (Kuymak) tarifi


Mıhlama ya da kuymak denince akla genelde Karadeniz mutfağı gelir ama başka bazı şehirlerimizin mutfaklarında da bu lezzetle karşılaşabilir. Kaymakla yapılan Ağrı usulü kuymak için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler
  • 200 gram kaymak
  • 4 yemek kaşığı mısır unu ya da un
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
Mıhlama (Kuymak) tarifi Nasıl yapılır?

Kaymağı tavaya koyup eritin.
İçine mısır unu ya da unu ekleyip sürekli karıştırın.
Biraz su ilave edip karıştırmaya devam edin.
Kaymağın yağı üste çıktığında tuzunu ilave edin.
Ardından ocaktan alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

6357

Yanıtlar: 0
Gösterim: 551

4529

Yanıtlar: 0
Gösterim: 447

3697

Yanıtlar: 0
Gösterim: 673

Clicky