Quacomole Mezesi (Meksika)

Malzemeler4 Adet Avokado4 Adet Jalapeno Biberi1 Adet Domates1 Adet Kırmızı Soğan2 Adet Lime3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı3 Diş Sarımsak1/4 Demet Taze Kişniş1/2 Yemek Kaşığı Tuz1/2 Çay Kaşığı Tane Karabibe rYapılışıArzuya göre...

Başlatan: Kerem - Güncelleme: 31 Ağustos 2022, 18:13:29 - Gösterim: 464

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Quacomole Mezesi (Meksika)



Malzemeler
4 Adet Avokado
4 Adet Jalapeno Biberi
1 Adet Domates
1 Adet Kırmızı Soğan
2 Adet Lime
3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
3 Diş Sarımsak
1/4 Demet Taze Kişniş
1/2 Yemek Kaşığı Tuz
1/2 Çay Kaşığı Tane Karabibe r


Yapılışı
Arzuya göre tohumlarını alıp, pişirmeden de kullanabileceğiniz jalapeno biberleri, fırında ya da yüksek ateşte 10 dakika gibi kısa bir sürede közleyiniz. Kabuklarını soyduktan sonra soğumaya bırakınız.
Olgun durumda olan avokadoları ortadan ikiye kesiniz. Orta kısımlarında bulunan iri çekirdeklerini çıkardıktan sonra kabuklarını soyunuz. Dilimlediğiniz avokadoları, hafif taneli kalacak şekilde bir çatalla eziniz
Kırmızı soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayınız. Sarımsağı rendeleyiniz. Kişnişi incecik kıyınız. Arzuya göre kabuğunu soyduğunuz domatesi küçük küpler halinde kesiniz.
Soğuyan közlenmiş biberleri minik minik doğrayınız. Doğramış olduğunuz tüm malzemeleri, püre avokado ile birlikte harmanlayınız.
Zeytinyağı, yeşil limonların suyu, tuz ve çekilmiş tane karabiber ekledikten sonra karıştırınız.
Ağzı kapalı bir kavanozda soğuttuktan sonra atıştırmalık olarak cips ya da et yemeklerinin yanında servis ediniz.
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (1)

4408

Yanıtlar: 0
Gösterim: 350

Clicky