Tavuk Kalamar Tarifi

Malzemeler 1 kg. Tavuk Göğsü, uzun parmak şeklinde kesilmiş1 ÇK. Yoğurt1 ÇK. Salça1 yumurtaTuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biberUn / galeta unu  Yapılışı Un dışındaki malzemelerin hepsini bulamaç yapalımTavuklarla...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 16 Aralık 2022, 11:12:11 - Gösterim: 370

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tavuk Kalamar Tarifi




Malzemeler
  • 1 kg. Tavuk Göğsü, uzun parmak şeklinde kesilmiş
  • 1 ÇK. Yoğurt
  • 1 ÇK. Salça
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, kekik, kırmızı pul biber
  • Un / galeta unu
 
Yapılışı
  • Un dışındaki malzemelerin hepsini bulamaç yapalım
  • Tavuklarla karıştırıp dinlenmeye bırakalım, buzdolabında 2 saat kadar kalırsa iyi olur, vaktiniz yoksa hemen de yapabilirsiniz
  • Tavukları dolaptan çıkarıp, bir tepsiye döktüğünüz un /galeta ununa, tavukları azar azar alıp bulayın, fazla unları silkeleyin
  • Kızgın yağda kızartın.

Hepsi bu kadar,
Afiyet olsun, ve hepiniz şimdiden iyi haftalar diliyorum...

Figen



Alıntı YapNot: Yağdan aldığınız tavukları bir süzgüye koyarsanız fazla yağlarından arındırmış olursunuz. Bu yöntemi ben her türlü kızartmalarımda uyguluyorum. Önce altına başka kap koyduğum süzgüde 3-4 dk. bekletip sonra servis tabağına alıyorum kızartmalarımı. Kağıt havluya almaktan daha iyi bana göre, zira kağıt havluya yapışıyorlar, sonra onları ayıklamak gerekiyor
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

6254

Yanıtlar: 0
Gösterim: 126

4874

Yanıtlar: 0
Gösterim: 313

6817

Yanıtlar: 0
Gösterim: 17

2487

Yanıtlar: 0
Gösterim: 916

Clicky