Muşmulanın Faydaları Nelerdir?

Tarihte ilk olarak Japonya'da üretilmiştir. Muşmula halk dilinde töngel adı ile bilinmektedir. Eski çağlardan itibaren özellikle kırsal kesimlerde yaşayan halklar tarafından tüketilmektedir. Muşmula ağacı klasik ağaçlara...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 16 Kasım 2022, 10:16:08 - Gösterim: 199

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Muşmulanın Faydaları Nelerdir?


Tarihte ilk olarak Japonya'da üretilmiştir. Muşmula halk dilinde töngel adı ile bilinmektedir. Eski çağlardan itibaren özellikle kırsal kesimlerde yaşayan halklar tarafından tüketilmektedir. Muşmula ağacı klasik ağaçlara benzememektedir. 2-3 metreye kadar uzayabilmektedir. Genelde kıraç, kırsal bölgelerde, sert iklimlerde yetişebilen muşmula ağacı da muşmula meyvesi de, serttir. Ortalama ceviz büyüklüğünde yetişmektedir. Ülkemizde yaygın olarak Karadeniz bölgesinde bilinmektedir. Ekim sonu, kasım ayı başları hasat dönemidir. Hasat süresi birkaç aydır. Bu yüzden kış aylarında hasadı devam etmektedir. Fakat birçok faydası bulunan bu meyve tam olgunlaşmadan yeşil haldeyken tüketilmesi önerilmektedir. Hatta satın aldıktan sonra bir süre evinizde beklettiğiniz takdirde biraz daha olgunlaşır ve yumuşar.

Muşmula da bulunan vitaminler; B1, B2, C

Muşmula da bulunan mineraller; Pektin, ,organik asitler, karbonhidrat, karoten, kalsiyum, demir, fosfor, potasyum.

Muşmulanın Faydaları;

  • İshal ve dizanteriyi giderici etkiye sahiptir.
  • Reflüsü olanların ve midesinde yanma sorunu olanlar için önemli bir besindir.
  • Mideyi kuvvetlendirici etkiye sahiptir.


  • Sinir sistemini güçlendirici etkiye sahiptir.
  • Antioksidan özelliğinden dolayı zararlı toksinleri yok eder.
  • Bağırsak iltihabını geçirici özelliği bulunmaktadır.
  • Bağırsaklar ve böbreklerin düzenli çalışmasını sağlamaktadır.
  • Kan dolaşımını düzenlemektedir.
  • Muşmulanın çekirdeğinde idrar artırıcı özellik bulunmaktadır.
  • Böbreklerdeki kum ve taşlarının dökülmesine yardımcı olmaktadır.
  • İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi gidermektedir.
  • Gut hastalığına da iyi gelmektedir.
  • Hamilelik dönemindeki kadınların düşük yapmasını engelleyici özelliğe sahiptir.
  • Muşmulanın yaprakları şeker hastalığına iyi gelmektedir.

Muşmulanın Zararları Var Mıdır?

Aşırı miktarda muşmula tüketmek sindirim sistemini olumsuz etkilemektedir. Şişkinlik, kusma, hazımsızlık gibi zararları görülebilmektedir. Etkili idrar söktürücü olan muşmula çekirdeğini aşırı tüketmek su kaybına neden olmaktadır. Hamilelik döneminde muşmula tüketimi hakkında farklı görüşler bulunmaktadır. Bu yüzden doktora danışarak tüketmek gerekmektedir. Yüksek tansiyon hastalarının bu meyveyi az tüketmeleri gerekmektedir.
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

497

Yanıtlar: 0
Gösterim: 4058

1233

Yanıtlar: 8
Gösterim: 1836

5759

Yanıtlar: 0
Gösterim: 363

4748

Yanıtlar: 0
Gösterim: 198

Clicky