Eli Böğründe - Yan Yana Tarifi

2 - 3 kişilikMalzemeler750 gr kuzu ya da dana kuşbaşı100-150 gr kuyruk yağı2 adet kırmızı biber2 adet yeşil biber2 adet domates15-20 adet sarımsak15-20 adet soğanSıvı yağTuz, karabiber, pul biber, kekikYapılışı Kuşbaşı...

Başlatan Kerem, 11 Temmuz 2021, 19:08:29

« önceki - sonraki »

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Eli Böğründe - Yan Yana Tarifi



2 - 3 kişilik
Malzemeler

750 gr kuzu ya da dana kuşbaşı

100-150 gr kuyruk yağı

2 adet kırmızı biber

2 adet yeşil biber

2 adet domates

15-20 adet sarımsak

15-20 adet soğan

Sıvı yağ

Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Yapılışı

Kuşbaşı etlerimizle 100-150 gr kadar kuyruk yağımızı karıştırdık. Sırasıyla etlerimizi, irice doğradığımız yeşil ve kırmızı biberlerimizi, dörde böldüğümüz domateslerimizi, sarımsak ve arpacık soğanlarımızı tepsimize fotolardaki gibi yerleştiriyoruz. Üzerine yağını, tuzunu, karabiber, pul biber ve kekiğini de ekleyip önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında 1 saat 15-20 dk pişiriyoruz.


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...