Mutancana tarifi

Mutancana, Osmanlı saray mutfağından günümüze gelen nefis bir lezzet. Et ve meyvenin nefis buluşması olan bu yemek sofranızın yıldızı olacak. Dilerseniz yemeğinizi hazırlarken kuzu eti yerine tavuk da tercih edebilirsiniz. Peki...

Başlatan: Maui - Güncelleme: 05 Temmuz 2021, 17:39:11 - Gösterim: 629

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anahtar Kelimeler [SEO] TarifiMutancanamutancana-tarifi
05 Temmuz 2021, 17:39:11 Son düzenlenme: 21 Eylül 2023, 16:17:09 MaSaL
Mutancana tarifi


Mutancana tarifi


Mutancana, Osmanlı saray mutfağından günümüze gelen nefis bir lezzet. Et ve meyvenin nefis buluşması olan bu yemek sofranızın yıldızı olacak. Dilerseniz yemeğinizi hazırlarken kuzu eti yerine tavuk da tercih edebilirsiniz. Peki mutancana nasıl yapılır? İşte mutancanın malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Yapımı için malzemeler
  • 250 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı kuru üzüm
  • 2 çorba kaşığı çiğ badem
  • 5 adet kuru erik
  • 5 adet kuru kayısı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Karabiber
  • Tuz
Mutancana tarifi Nasıl yapılır?

Zeytinyağı ve tereyağını bir tencereye alın.

Üzerine eti ekleyin.

Soğanı küçük küçük doğrayın.

Kuru yemişleri de bir süre sıcak suda bekletin.

Etler suyunu salıp çektikten sonra soğanı ilave edip kavurun.

Ardından tuz, karabiber, bal, sirke ve sıcak su ekleyin.
Bademleri 5 dakika kadar haşlayıp kabuklarını soyun.
Kayısı ve erikleri de ikiye ayırıp tencereye ekleyin.
Afiyet olsun...
Kerem imza


Deli tarafıma denk gelmeyin, zira orada ben bile hükümsüzüm...

Benzer Konular (5)

5039

Yanıtlar: 1
Gösterim: 454

3697

Yanıtlar: 0
Gösterim: 680

5668

Yanıtlar: 0
Gösterim: 890

6587

Yanıtlar: 2
Gösterim: 60

Clicky