Mıhlama (Kuymak) tarifi

Mıhlama ya da kuymak denince akla genelde Karadeniz mutfağı gelir ama başka bazı şehirlerimizin mutfaklarında da bu lezzetle karşılaşabilir. Kaymakla yapılan Ağrı usulü kuymak için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda....

Başlatan: Maui - Güncelleme: 11 Temmuz 2021, 21:27:57 - Gösterim: 1,099

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

11 Temmuz 2021, 21:27:57 Son düzenlenme: 16 Ocak 2023, 02:24:55 Kerem
Mıhlama (Kuymak) tarifi

Mıhlama (Kuymak) tarifi


Mıhlama ya da kuymak denince akla genelde Karadeniz mutfağı gelir ama başka bazı şehirlerimizin mutfaklarında da bu lezzetle karşılaşabilir. Kaymakla yapılan Ağrı usulü kuymak için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun...
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Yapımı için malzemeler
  • 200 gram kaymak
  • 4 yemek kaşığı mısır unu ya da un
  • Yarım su bardağı su
  • Tuz
Mıhlama (Kuymak) tarifi Nasıl yapılır?

Kaymağı tavaya koyup eritin.
İçine mısır unu ya da unu ekleyip sürekli karıştırın.
Biraz su ilave edip karıştırmaya devam edin.
Kaymağın yağı üste çıktığında tuzunu ilave edin.
Ardından ocaktan alıp servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

 

Benzer Konular (5)

3655
Lokum Bile Kıvamını Kıskanacak: Sade Kavurma Tarifi

Başlatan Maui


Yanıtlar: 0
Gösterim: 894

5218
Profiterol Tarifi

Başlatan Maui


Yanıtlar: 0
Gösterim: 605

6548
Kilo verdiren puding tarifi

Başlatan Luna


Yanıtlar: 1
Gösterim: 277

2554
Nevzine Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır

Başlatan Maui


Yanıtlar: 0
Gösterim: 1324

6046
Enerji veren kalorisi düşük barbunya salata tarifi

Başlatan Luna


Yanıtlar: 2
Gösterim: 523

Clicky